Proizvodi

close
sort proizvodi

ERWIX 1/1

Šifra artikla: 10261
ERWIX 1/1
Agrocentar Volođa

ERWIX 1/1

Šifra artikla: 10261

Kategorija: ĐUBRIVA, GREJAČI, SUBSTRATI I SAKSIJE

Na stanju

Stanje: 9 KOM


  • Pakovanje: 1 L


Cena 990.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Erwix – prirodni bio – fungicid i bio – baktericid je namenjen za suzbijanje fitopatogenih bakterija i gljiva. Erwix sadrži saprofitnu bakteriju Bacillus subtilis. Ova bakterija spada u grupu sigurnih bezopasnih bakterija za životnu sredinu i čoveka (GRAS – General Recognized As Safety).  

Erwix nije toksičan za pčele i nema karencu. Preporučuje se za organsku i konvencionalnu poljoprivrednu proizvodnju.

Način delovanja:

B.subtilis formira biofilm pomoću kojeg kolonizuje površinu biljke. Kompeticija (takmičenje) između B.subtilis i fitopatogena: za mesta vezivanja na površini biljke i za hranljive materije (hranu) sprečava formiranje biofilma odnosno vezivanje fitopatogenih gljiva i bakterija na površini biljaka.

Na taj način Erwiks smanjuje brojnost i viruletnost fitopatogenih organizama i štiti biljku od patogena. Surfaktin koji ima fungicidno i baktericidno delovanje direktno sprečava infekciju biljaka.

Sastav:

Erwix sadrži:

  1.  Antimikrobne metabolite  – Sufraktin koji sprečava razvoj fitopatogena i ima direktno antibakterijsko i antifungalno delovanje. Sufraktin je biosufraktant koji pospešuje vezivanje bakterija na površinu biljaka smanjujući površinski napon između površine biljke (lista, cveta, korena, stabla) i vodene faze u kojoj se nalaze bakterije. Bakterija Bacillus subtilis se na taj način širi po površini biljke i kolonizuje je (naseljava je).
  2. Auksine (Indol–3–Sirćetnu kiselinu) koji utiču na povećanje sadržaja hranljivih materija na površini biljke (šećeri, aminikiseline, aminošećeri) što stimuliše preživljavanje i razmnožavanje bakterije Bacillus subtilis na biljci.

Primena Erwixa:

1. Za suzbijanje Erwinia amylovora

Pre otvaranja cvetova, u punom cvetu, u precvetavanju, u toku veetacije posle grada u roku od 24 časa prskati Erwix-om. Količina primene: 0,5 – 1 % odnosno 5 – 10 l/ ha uz utrošak vode od 1000 l/ha;

2. Za suzbijanje Xanthomonas sp.

Od Fenofaze kada prvi plod dostigne tipičnu veličinu. Količina primene: 1 – 2 % uz utrošak vode od 300 – 400 l/ha

3. Za suzbijanje Botrytis cinereae

Od precvetavanja do fenofaze početak zrenja. Količina primene: 5 – 10 l/ha uz utrošak vode od 600 – 1000 l/ha;

4. Za suzbijanje – Verticilium sp. i Fusarium sp.

Tretiranje zemljišta neposredno posle rasađivanja i u fazi intenzivnog porasta biljaka 3 do 4 puta. Količina primene: 1 – 2 ml/m2


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam