Proizvodi

close
sort proizvodi

MAP 10-46 25/1

Šifra artikla: 11263
MAP 10-46 25/1
Agrocentar Volođa

MAP 10-46 25/1

Šifra artikla: 11263

Kategorija: ĐUBRIVA, GREJAČI, SUBSTRATI I SAKSIJE

Nije na stanju!


  • Pakovanje: 25 kg


Cena 2,470.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Dvojno NP đubrivo sa visokim sadržajem fosfora i dovoljnim količinama azota namenjen da ishrani, pre svega, svih vrsta ozimih žitarica koje se gaje na zemljištima siromašnim lakopristupačnim fosforom, a srednje i dobro obezbeđenim kalijumom (najveći deo zemljišta centralne Srbije, pa i Vojvodine).

Vreme primene:
jesenja osnovna i/ili predsetvena priprema zemljišta.

Količina primene:
100-200 kg/ha NP 11:52
u zavisnosti od opšte plodnosti zemljišta (posebno od nivoa fosfora), za potpunu ishranu fosforom i delimično azotom, koja je potrebna za optimalno nicanje i razvoj biljaka do prihranjivanja.

Namena:
Koristi se kao osnovno đubrenje, inkoporacijom u cilju pripreme tla. Preporučena količina od 300 do 1.000 kg/ha u zavisnosti od plodnosti tla i vrste kulture.

Način pripreme: ručno, poljoprivrednom mehanizacijom ili aerotretmanom

Sirovinski sastav:
Karbamid, Amonijumnitrat, Monoamonijumfosfat, Kalijumova so

Sadržaj aktivne materije:
Azot 11%
Fosforpentoksid P2O5 52 %
Kalijum oksid 0 %

Vrsta i tip đubriva: Neorgansko, složeno, kompleksno, čvrsto NP đubrivo. Namenjeno za zemljišta sa dobrim ili visokim nivoom obezbedenosti kalijumom. Kompleksno mineralno đubrivo namenjeno biljnim usevima sa pojačanim potrebama za fosforom ili na zemljištima sa nižim sadržajem fosfora u cilju podizanja nivoa obezbedenosti za tim
elementom. Kroz đubrivo se delimično unosi i azot, ali do pune količine potrebe biljaka korigovati sa jedinicnim azotnim đubrivima. Eventualne potrebe za kalijumom dopuniti prostim kalijumovim đubrivima.

Vreme i način primene: u osnovnoj ili predsetvenoj obradi zemljišta, ravnomerno po punoj površini ili u redove (trake), sa ili bez plitke inkorporacije u zemljište.


Granulometrijski sastav: 1-5 mm min 95%.

Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam