Proizvodi

close
sort proizvodi

VERMIKULIT 5L

Šifra artikla: 6100
VERMIKULIT 5L
Novo
Agrocentar Volođa

VERMIKULIT 5L

Šifra artikla: 6100

Kategorija: ĐUBRIVA, GREJAČI, SUBSTRATI I SAKSIJE

Na stanju

Stanje: 14 KOM


 • Pakovanje: 5 L


Cena 420.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Vermikulit je naziv za grupu hidriranih laminarnih minerala (magnezijum silikati od aluminijuma i gvožđa) koji izgledaju kao krupan pesak. Hortikulturni vermikulit se obrađuje velikom toplotom koja ga ekspandira u pelet. Predstavlja supstrat koji je trajno netoksičan i sterilan i kao takav idealan je za dodavanje zemljištu u kom se gaje biljke.

Vermikulit je uglavnom neutralan 7.0, ali u zavisnoti od izvora sa kog potiče i njegova reakcija može biti alkalna. Veoma je lagan i lako se meša sa drugim sredstvima. Dobar je za održavanje zemlje rastresitom i vlažnom, za prenos mikroorganizama, povećava kapacitet vazduha i vode, zadražava vazduh, hranjive sastojke i vlagu, pa ih otpušta u trenutku kada je biljci to potrebno. Ne napadaju ga glodari i insekti, ne buđa, ne trune. Postojan je i trajan. Pogodan je za sadnju kako sobnih tako i baštenskih biljaka.

NAČIN PRIMENE

1: Kada se meša sa zemljištem ili dodaje u saksije prilikom sadnje biljaka povećava hranljivost zemljišta
2: Zadržavanje vode takođe se povećava dodavanjem vermikulita u zemljište
3: Aeraciona sposobnost zemljišta daleko je veća uz dodatak vermikulita
4: Prilikom upotrebe vermikulita kao medijuma za uzgoj biljke bolje apsorbuju amonijum, kalijum, magnezijum i kalcijum neopodan za pravilan rast i razvoj


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

 • Template keyboard_arrow_right
 • placeholder

 • prod check
  check
 • akcija - 0 % Template
  RSD RSD

  Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

  Prihvatam