Proizvodi

close
sort proizvodi

HRANA ZA KVASCE FERMAID E 100GR

Šifra artikla: 8054
HRANA ZA KVASCE FERMAID E 100GR
Agrocentar Volođa

HRANA ZA KVASCE FERMAID E 100GR

Šifra artikla: 8054

Kategorija: ALKOHOLMETRI I ENOLOŠKI PROGRAM

Na stanju

Stanje: 3 KOM




Pakovanje *

Cena 560.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Namenjen je za upotrebu u alkoholnoj fermentaciji mošta i voćnih kaša. Tokom alkoholne fermentacije odgovarajuće prisustvo azota od ključne je važnosti za život i aktivnost kvasaca. Azot dostupan kvascu (ili koji kvasci mogu upotrebiti) u širi je od direktnog uticaja na kvalitet fermentacije i prisustvo isparljivih jedinjenja koja učestvuju u stvaranju aroma u vinu. Ova mešavina neorganskog i organskog azota služi da pomogne pravilan metabolizam kvasaca koji će dovesti do najboljih rezultata fermentacije. Kada se doda Fermaid E, u međućelijskom prostoru kvasca se stvaraju rezerve amino-azota. Ovo za posledicu ima brojne pozitivne aspekte od kojih su najvažniji obavljanje alkoholne fermentacije do kraja, bez zastoja tokom nje ili u njenim završnim fazama, kada je prisustvo za kvasac negativnih faktora najbrojnije.

SIROVINSKI SASTAV: Dehidrirani vinski kvasac deaktiviran termičkim putem, amonium sulfat, diamonium fosfat, tiamin hidrohlorid.

PRIMENA: Dodaje se u širu posle obavljene 1/3 fermentacije (kada se preradi 1/3 šećera u širi) i pri kraju fermentacije (kada se preradi 2/3 šećera).

KOLIČINA PRIMENE: Pomeša se 15-20 g/hl direktno u vino koje fermentira u toku prve polovine fermentacije i 15-20 g/hl u toku druge polovine fermentacije.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam