Proizvodi

close
sort proizvodi

ORHIDEJA U SAKSIJI MINI

Šifra artikla: 8174
ORHIDEJA U SAKSIJI MINI
Novo Samo za lično preuzimanje
Agrocentar Volođa

ORHIDEJA U SAKSIJI MINI

Šifra artikla: 8174

Kategorija: CVEĆE U SAKSIJI

Nije na stanju!



Cena 1,550.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Sađenje i tlo za orhideje

Važno je da orhideje u saksiji imaju dovoljno drenaže. Na dnu posude treba da postoje drenažne rupe kako bi se omogućio ispust viška vode. Ujedno, orhideje treba saditi u brzo drenažnoj zemlji. Preporučuje se korišćenje smeše na bazi mahovine.

Temperatura i svetlost

Orhideje najbolje uspevaju u prostorijama koje su zagrejane na 16 do 24 stepena. Umerene temperature u kombinaciji sa cirkulacijom vazduha omogućavaju orhidejama da imaju lepe i zdrave cvetove.

Ujedno, ovo cveće treba čuvati blizu prozora okrenutog ka jugu ili istoku. Potrebno im je mnogo svetlost, ali ne direktne. Prozori okrenuti ka severu neće orhidejama pružiti dovoljno svetla, dok su oni okrenuti ka zapadu previše svetli za njih.

Zalivanje orhideja

Koliko često treba da zalivate orhideju zavisi od klime i nivoa vlažnosti vazduha. Uglavnom im je potrebno zalivanje na svakih nekoliko dana. Ujedno, ljubitelji cveća najčešće i greše kada je reč o zalivanju. Prečesto zalivanje dovodi do bolesti korena biljke.

Da biste izbegli prekomerno zalivanje, dajte joj vode na osnovu toga koliko je zemljište vlažno. Nežno gurnite nekoliko prstiju u zemlju i proverite njegovu vlažnost. Ukoliko primetite vlagu, nemojte zalivati orhideju. Ukoliko držite orhideju u često klimatizovanoj prostoriji, prskajte je vodom pomoću boce sa raspršivačem. To možete svakodnevno da radite.

Napomena: Keramička saksija nije uključena u cenu.

* Slike su informativnog karaktera.

Po preuzimanju robe, sadnica, Agrocentar Volođa nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posle preuzimanja. Ne možemo uticati na održavanje i negu, samim tim i na dalji rast i razvitak biljaka.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam