Proizvodi

close
sort proizvodi

GUZMANIA U SAKSIJI

Šifra artikla: 8705
GUZMANIA U SAKSIJI
Novo Samo za lično preuzimanje
Agrocentar Volođa

GUZMANIA U SAKSIJI

Šifra artikla: 8705

Kategorija: CVEĆE U SAKSIJI

Nije na stanju!



Cena 520.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Guzmanija je popularna biljka iz porodice bromelija. Njihovi cvetovi jarkih boja mogu da se nađu po tržnim centrima, galerijama, ali i na sobnim prozorima i u kancelarijama. Mada je ova guzmanija biljka popularna za uzgoj  u celom svetu, najčešće se može videti u Kostariki i Kolumbiji. Guzmania se razmnožava mladicama, koje nastaju na zreloj biljci u cvatu. Kada mlada biljka dostigne visinu od 15 cm i formira sopstveno korenje, odvojite je od matične biljke i posadite. Idealan period za odvajanje mladica od matične biljke je proleće.

Guzmanija je idealna sobna ili kancelarijska biljka. Zahvalna je za uzgoj u zatvorenom jer može da preživi i sa veoma malo svetla i ne smeta joj veštačko svetlo. Ipak, ne prija joj da bude izložena direktnoj sunčevoj svetlosti. Guzmnija minor je niža sorta, dostiže visinu do 30cm.

Koristite saksije i zemlju sa najboljom drenažom kako bi se omogućio adekvatan protok vazduha. Možete kupiti i zemlju specijalizovanu za biljke iz porodice bromelija ili sami praviti mešavinu od tresetnice, vermikulita i kore drveća. Truljenje korena ćete izbeći i određenim tehnikama zalivanja. Obavezno ostavite zemlju u saksiji da se sasvim osuši pre nego što opet zalijete biljku.

* Slike su informativnog karaktera.

Po preuzimanju robe, sadnica, Agrocentar Volođa nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posle preuzimanja. Ne možemo uticati na održavanje i negu, samim tim i na dalji rast i razvitak biljaka.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam