Proizvodi

close
sort proizvodi

VAROGEL

Šifra artikla: 6029
VAROGEL
Novo
Agrocentar Volođa

VAROGEL

Šifra artikla: 6029

Kategorija: PČELARSTVO

Na stanju

Stanje: 10 KOM


  • Pakovanje: 1 kom.


Cena 180.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Suplement u ishrani pčela.

VAROGEL je savremena vrsta sporo-isparavajućeg gela, specijalno dizajniranog tako da ima tačno određeno vreme otpuštanja aktivne supstance - TIMOLA.

Glavna odlika ovog gela je njegovo prilagođavanje spoljnoj temperaturi tako da je isparavanje aktivne supstance - TIMOLA identično i na nižim i na visokim temperaturama. Gel je dizajniran tako da postepeno nestaje, pritom oslobađajući tačnu dozu kristala timola koji isparavaju i ostavljaju svoj karakterističan miris u košnici.

KADA PRIMENITI VAROGEL?

VAROGEL se može primenjivati u više perioda tokom godine. Moguće ga je primenjivati pre medobranja, u rano proleće, da bi se varoa, koja je ostala u košnici tokom zime svela na minimum i na taj način se društvo bolje pripremilo za pašu.
U ovom periodu je dovoljno dodati jednu kesicu varogela, po košnici. Za jesenje tretiranje protiv varoe, potrebno je dodati dve kesice po košnici. Prvu kesicu dodajemo u košnicu i njeno trajanje je između 10-14 dana, u zavisnosti od spoljne temperature.
Nakon toga dodajemo drugu kesicu, koja ostaje u košnici u dužem vremenskom periodu do 3 nedelje, osim ako gel ne ispari kompletno iz košnice, da bismo pokrili ciklus od 21 dan izleganja pčela.
Za rojeve i nukleuse, dovoljno je staviti istim postupkom 2x po pola kesice varogel-a.

Gel je moguće koristiti, kada spoljne temperature ne prelaze 35°C. Varogel se pokazao efikasnim i na niskim temperaturama. Testiran je na temperaturama između 10-20°C, u rano proleće, gde je primećeno produženo dejstvo isparenja timola u košnici.

KAKO PRAVILNO UPOTREBITI VAROGEL?

VAROGEL je proizveden i upakovan u specijalno dizajniranim, troslojnim, aluminijumskim kesicama, koje su tačno određenih dimenzija, da mogu stati između satonoša i poklopne daske u svakoj košnici.
VAROGEL se veoma jednostavno upotrebljava. Za pravilnu upotrebu, potreban Vam je skalpel, kojim ćete ukloniti zadnju ili prednju stranu kesice varogel-a. U slučaju da na tom parčetu odstranjene kesice ostane gela, ostaviti pored kesice u košnici.
Tako otvorenu kesicu, stavljamo u zadnjem delu košnice, preko satonoša. Da bi se omogućilo pravilno isparavanje gela,potrebno je obezbediti minimum 5-10mm razmaka, između otvorene kesice i poklopne daske u košnici. Jedna kesica varogel-a , sadrži aktivnu supstancu-TIMOL, u količini od 12gr, etarsko ulje mente, etarsko ulje eukaliptusa.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam