Proizvodi

close
sort proizvodi

RUZE SADNICA

Šifra artikla: 11280
RUZE SADNICA
Agrocentar Volođa

RUZE SADNICA

Šifra artikla: 11280

Kategorija: SEMENSKA ROBA

Nije na stanju!




Pakovanje *

Cena 220.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

* PUZAVICE

Puzavice su sorte ruža krupnih, mirisnih cvetova, rastu od 2-4m. Cvetanje je neprekidno i tokom cele godine. Na jednoj cvetnoj dršci najčešće imaju više cvetova. Puzavice-penjačice su pogodne za formiranje cvetnih živih ograda, za maskiranje zidova i neuglednih pozadina.

SADNJA: Sade se na rastojanju od 1-2m. Sadnice ruže zahtevaju posebnu pripremu pre sadnje. Pre sadnje koren se stavi oko jedan sat, u gustu mešavinu zemlje i vode. Ako su oštećeni koren i stabljika prekratite ih do zdravog dela.Nakon što ste pripremili tlo i označili razmake sadnje iskopajte rupu, širine i dubine 30 cm. Izvađeno zemljište pomešajte sa tresetom ili kompostom. Na dno jame napravite humku i oko nje pravilno raširite koren. Mesto kalemljenja treba da bude u ravnini površine zemlje. Nakon toga, rupu napola napunite pripremljenom mešavinom i pritisnite. Zatim napunite do vrha, ponovo pritisnite i obilno zalijte. Ako postoji opasnost od smrzavanja, ružu nagnite do 2/3 visine nadzemnog dela. Kad se ruža "primi" nagrnuto zemljište uklonite.

* POLIJANTE

Polijante su vrsta ruža koje obilno i neprekidno cvetaju tokom cele godine i brzo obnavljaju cvetove. Cvetovi se formiraju u buketićima, najčešće od 5-9 cveta u buketu. Ove sorte ruže su pogodne kod kućnih vrtova, pored staza, u parkovima, kao cvetne žive ogradei leje.

SADNJA: Sade se na rastojanju od 25-35cm ili 6-8 biljaka po m2. Sadnice ruže zahtevaju posebnu pripremu pre sadnje. Pre sadnje koren se stavi oko jedan sat, u gustu mešavinu zemlje i vode. Ako su oštećeni koren i stabljika prekratite ih do zdravog dela.Nakon što ste pripremili tlo i označili razmake sadnje iskopajte rupu, širine i dubine 30 cm. Izvađeno zemljište pomešajte sa tresetom ili kompostom. Na dno jame napravite humku i oko nje pravilno raširite koren. Mesto kalemljenja treba da bude u ravnini površine zemlje. Nakon toga, rupu napola napunite pripremljenom mešavinom i pritisnite. Zatim napunite do vrha, ponovo pritisnite i obilno zalijte. Ako postoji opasnost od smrzavanja, ružu nagnite do 2/3 visine nadzemnog dela. Kad se ruža "primi" nagrnuto zemljište uklonite.

* ČAJEVKE

Čajevke su najrasprostranjenija sorta ruža. Mirisnih, krupnih cvetova i pogodne su za rezanje.Sade se u grupama, a mogu i pojedinačno ili vezano sa drugim biljkama.

SADNJA: Sade se na rastojanju od 30-40cm ili 5-6 sadnica po m2. Sadnice ruže zahtevaju posebnu pripremu pre sadnje. Pre sadnje koren se stavi oko jedan sat, u gustu mešavinu zemlje i vode. Ako su oštećeni koren i stabljika prekratite ih do zdravog dela.Nakon što ste pripremili tlo i označili razmake sadnje iskopajte rupu, širine i dubine 30 cm. Izvađeno zemljište pomešajte sa tresetom ili kompostom. Na dno jame napravite humku i oko nje pravilno raširite koren. Mesto kalemljenja treba da bude u ravnini površine zemlje. Nakon toga, rupu napola napunite pripremljenom mešavinom i pritisnite. Zatim napunite do vrha, ponovo pritisnite i obilno zalijte. Ako postoji opasnost od smrzavanja, ružu nagnite do 2/3 visine nadzemnog dela. Kad se ruža "primi" nagrnuto zemljište uklonite.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam