Proizvodi

close
sort proizvodi

ZKI KESICE POVRCA 2K

Šifra artikla: 3585
ZKI KESICE POVRCA 2K
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa

Opis

* BORANIJA - Babilon

Boranija koja se preporučuje za gajenje na otvorenom. Ima erektivni položaj grananja, čije je stablo dobrog držanja koje nije podložno poleganju. Mahune su pravilnog oblika tamno zelene boje, okruglog preseka i slatkog ukusa. Dužina mahuna iznosi 120 140mm a prečnik 7 - 8mm. Zbog erektivnog položaja grana i visokom položaju mahuna, ova sorta je laka za branje. Kesica sadrži 280 - 310 semenki.

* BORANIJA - Odir

BUSH BLUE LAKE tip srednjerana, niska, žbunasta boranija sa žutim mahunama. Mahune su široke, pljosnate, dužine 16cm. Semena su srednje veličine i bele boje. Mahune privlačnog izgleda pogodne su i za svežu upotrebu i za duboko zamrzavanje.

* BORANIJA - Top Crop

Boranija u tipu čučavca sa zelenim mahunama. Visina žbuna je 45 - 50cm. Ima čvrstu stabljiku. Mahune se formiraju visoko na stablu i masovno pristižu. Mahune su mekane, sočne, bez konaca, dimenzija 120 x 8mm. Srednje je rana, visoko prinosna sorta. Otporna je prema antraknozi, bakterioznoj plemenjači i virusu mozaika pasulja. Pogodna je za industrijsku preradu i za duboku zamrzavanje. Kesica sadrži 340 - 360 semenki.

* DINJA - Ananas

Srednje rana ananas dinja. Plodovi su okrugli, izrazito mrežaste površine. Kora je zelene boje, a sa zrenjem prelazi u žutu. Prosečna težina je 1,2 - 1,5kg. Meso je svetlo zeleno, slatko i sočno. Semeni deo je mali. Pored klasične njivske proizvodnje, takođe izvanredan prinos postiže i na zemljištu pokrivenom folijom i u plastenicima. Kesica sadrži oko 30 - 35 semenki.

* GRAŠAK - Meteor 

Novo na tržištu, grašak koji se jede i u svežem stanju. Veoma rani grašak šećerac, intezivno zelene boje. Mahune su dužine 11 - 12cm bez konaca i mogu se koristiti sveže u salati. Snažnog je porasta, visoka oko 85cm i zahteva kordon ili mrežu kao oslonac.

* KRASTAVAC - Mohitan hibrid

Srednje rani hibrid u tipu kornišona sa ujednačenom dinamikom plodonošenja. Dominiraju najvećim delom ženski cvetovi. Srednje bujan sa svetlo zelenom vegetativnom masom. Plodovi su svetlo zeleni, vitki, bez gorkih materija. Preporučuje se za branje izrazito sitnih plodova. Visoko je tolerantan prema plemenjači, pepelnici i virusu mozaika krastavca. Pogodan je i za njivsku proizvodnju sa i bez oslonaca. Kesica sadrži oko 50 - 60 semenki.

* KUKURUZ šećerac - MS Vefa F1 superslatki

Superslatki hibridkukuruza šećerca, srednjerani. Velikog porasta, sa snažnim i jakim habitusom. Zreli, zlatnožuti klipovi dostižu oko 23cm dužine i masu oko 400 - 450gr. Preporučuje se kako za svežu upotrebu, tako i za industrijsku preradu.

* PASULJ - Borlotto, boranija visoka

Visoka kasna sorta, dužina vegetacije 85 dana. Biljka može da dostigne 250 - 300cm, tako da je neophodna potpora. Mladi plodovi se mogu koristiti kao boranija, a ako se pusti da sazre, koristi se kao seme pasulja. Srednjeduge mahune su žuto zelene boje sa tamnocrvenim šarama i sa 6 - 8 semena koje su ovalnog oblika, roze osnovne boje sa tamnocrvenim šarama.

* PASULJ - Eureka

Beli, žbunasti pasulj sa izrazito krupnim zrnima. Snažnog habitusa, visine oko 35 - 40cm. Ima izvanrednu rodnost, otporna je na bolesti. Odluiičnog je ukusa, lako se kuva. Pogodna je za svežu upotrebu ali i za industrijsku preradu. U tipu tetovca.

* PASULJ - Inka

Spada u tip šarenog pasulja - čučavac. Mahune su tamno zelene boje. Zrenjem postaju limun žute. Dužina mahune je 7 - 10cm sa 4 - 6 zrna. Zrno je svetlo drap boje sa braonkasto - mermernim šarama. Dužina vegetacije 115 dana. Veoma rodna sorta. Kesica sadrži 250 - 260 semenki.

* TIKVA - Nektar

Srednje bujna sorta za njivsku i baštensku proizvodnju. Plodovi su izduženo kruškastog oblika (tip tambure), kora narandžasta, a meso je tamno narandžaste boje. Prosečna težina plodova je 2 - 4kg. Zahvaljujući sadržaju, predstavlja osnovni izvor A-vitamina. Pogodna je za kraće čuvanje i svežu upotrebu. Kesica sadrži oko 20 - 25 semenki.




Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam