Proizvodi

close
sort proizvodi

TRAVNA SMESA ZA VOCNJAKE 20/1

Šifra artikla: 5149
TRAVNA SMESA ZA VOCNJAKE 20/1
Agrocentar Volođa

TRAVNA SMESA ZA VOCNJAKE 20/1

Šifra artikla: 5149

Kategorija: SEMENSKA ROBA

Nije na stanju!




Pakovanje *

Cena 550.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

U poslednjih nekoliko godina uporedo sa podizanjem sve većih površina pod voćnjacima i vinogradima ubrzano raste tendencija za korišćenjem zastiranja međurednog prostora sejanom travom.

Cilj :

- sprečavanje erozije tla,

- suzbijanje agresivnih korova,

- olakšan ulaz mehanizacije,

- olakšana berba i druge operacije,

- bolja obojenost plodova,

- poboljšavanje fizičkih i hemijskih svojstava tla.

Vrste koje se koriste :

Festuca rubra ( Red fescue ) - ima rizom tip razmnožavanja , popunjava prazna mesta u travnjaku, otporna na sušu i visoke temperature , nisko raste.

Lolium perenne ( Perennial ryegrass) -busen tip razmnožavanja, osetljiv na sušu , ali izuzetan za gaženje, u smeše za ove namene u manjem procentu, brzo raste i služi kao nosač smeše..

Poa pratensis ( Kentacky blue grass ) - rizom tip, kvalitetna trava , sporije niče , nisko raste , otporna na gaženje i ima veliku regenerativnu moć.

Festuca arundinacea ( Tall fescue ) - busen tip, vrsta koja najbolje podnosi sušu, visoke i niske temperature , zasenu i gaženje.

U saradnji sa ino dobavljačem DLF Trifolium iz Danske najprodavaniji proizvod za pomenute namene je Mixtura 6 u sledećem sastavu:

- F.rubra   40 %

- F.arundinacea  40%

- P.pratensis    10%

- L.perenne   10%

Setvena norma  zavisi od  kulture  u kojoj se vrši zatravljivanje međurednog prostora, nagiba terena , nadmorske visine , godine uzgoja , prethodnog prisustva korovske flore I od vremena za uspostavljanje stabilnog travnog pokrivača. Naša preporuka je 80-100 kg /ha da bi površina pod travom veoma brzo bila spremna za ulazak teških mašina.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam