Proizvodi

close
sort proizvodi

SADNICA JAPANSKE JABUKE KAKI

Šifra artikla: 6482
SADNICA JAPANSKE JABUKE KAKI
Novo
Agrocentar Volođa

SADNICA JAPANSKE JABUKE KAKI

Šifra artikla: 6482

Kategorija: SEMENSKA ROBA

Nije na stanju!




Pakovanje *

Cena 1,350.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Visina sadnica japanske jabuke kod kupovine je od 150-200cm. U zavisnosti od vegetacije, sadnice se isporučuju ili u kontejneru ili strečovanog korena.

Japanska jabuka Kaki raste u vidu nižeg drveta 5-10m visine, bujne, razgranate krošnje. Sadnica je veoma dekorativna, počev od prelepog cveta, kožasto zelenih listova i u jesen okruglih plodova koji kako sazrevaju, menjaju boju od zelene do narandžasto crvene boje. Poželjno je da plod ostane na stablu i posle opadanja lista sve do prvih jačih mrazeva. Kada se obere plod je čvrst, nije preterano ukusan a zbog velikog prisustva tanina čak oporog ukusa. Da bi se razvio božanstveni ukus i arome neophodno je da plodovi sazru i potpuno omekšaju. Japanska jabuka se može jesti sveža, prerađena u džemove, kompote, ili osušena kao zdrav dodatak kašama, musliju i kolačima. Sadrži mnogo joda, vitamina A, C, vlakana, beta karotena, antioksidante, vitamine B kompleksa kao i minerale magnezijum, fosfor, kalijum. Redovnim konzumiranjem jača imuni sistem, čiste se creva, poboljšava opšte zdravstveno stanje uz istovremeno uživanje u ukusnom voću. Svako ko je probao Kaki jabuku ima svoj opis kombinacije ukusa ove nesvakidašnje voćke. Po mnogima je to mešavina dinje, lubenice, banane, kruške, jabuke, u svakom slučaju jednostavno savršeno.

Neophodno je da prilikom sadnje orežete vrh stabla na visinu od 80-100 cm, kako bi formirala svoju krošnju. Prvih godina, dok stablo ne ojaca (prečnika 5-7 cm), neophodna je zaštita od zime i golomrazice. Ukoliko se sadi plantažno, preporuka razmaka je 5×5 metara.

* Slike su informativnog karaktera.


Agrocentar Volođa nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača.

Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.



Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam