Proizvodi

close
sort proizvodi

CIRKON 1ML

Šifra artikla: 6005
CIRKON 1ML
Agrocentar Volođa

CIRKON 1ML

Šifra artikla: 6005

Kategorija: SREDSTVA ZA ZAŠTITU BILJA

Nije na stanju!




Pakovanje *

Cena 170.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

CIRKON® se može primeniti za tretman semena , sadnica i dr sadnog materijala I na početku vegetacije kako bi se poboljšalo ukorenjavanje I "primanje" biljaka kod sadnje, rasađivanja, presađivanja I dr. Posle tog perioda uglavnom se primenjuje preparat EPIN EKSTRA® u ranim fazama razvoja useva a zatim ponovo CIRKON® kada počinje cvetanje, zametanje plodova i zrenje I njegova primena ide sve do kraja vegetacije ( po Preporuci za svaku biljnu vrstu).

Kao "antistresni" preparat CIRKON® pomaže oporavak biljaka izloženih stresu od:

visokih temperatura
suše
napadu bolesti i štetočina
jakog UV zracenja (pojava ožegotina)

Sa primenom preparata CIRKON® za sprečavanje negativnog delovanja suše, treba početi odmah na početku sušnog i toplog vremena kada je obično i visok nivo UV zračenja i primenu ponavljati sve dok ovaj period traje ( prema uputstvu, samostalno ili zajedno sa pesticidima i đubrivima). Biljke istretirane CIRKON®-om u sušnom i toplom period mnogo teže gube turgor a I primena CIRKONA® u fazi plodonosenja kod voca i povrca, sprecava pojavu ozegotina na plodovima, kao i bojenje plodova od sunca kod sorti gde je to nepoželjno (Greni smit).

CIRKON® ispoljava izraženo preventivno delovanje protiv patogenih organizama gljiva i bakterija i smanjuje njihov napad na biljke – smanjuje napad palmenjače na krompiru, paradajzu i drugim biljkama, pepelnicu krastavca, bakterioze, fuzarioze, trulež korena, kod koštičavog voća smanjuje napad monilije. Najbolje delovanje ispoljava kada se primeni u početnim stadijumima ovih bolesti, zajedno sa fungicidima koji se zbog efekta CIRKON® -a mogu primeniti u minimalnim količinama čime se smanjuje stes i rizik od pojave ostataka pesticida.

Zbog sadrzaja kafeične kiseline u sebi CIRKON® deluje kao repelent na brojne insekte kao sto su: bela leptirasta vaš, kukuruzni plamenac, tripsi, lisne vasi, stričkov šarenak, jabukin smotavac, krompirova zlatica, nematode, lucerkina buba, repina pipa, cikade, buvači. Primenjen preventivno CIRKON® smanjuje napad insekata od 50-80%. Ako je do napada vec došlo, primeniti ga zajedno sa insekticidima, čime se dobija stopostotno dejstvo na insekte a ujedno i brzo zacelivanje rana i sprčcavanje razvoja bolesti na njima. Dobre rezultate preparat ispoljava i na smanjenje pojave crvenila kukuruza (primenjen preventivno, pre napada cikada).
CIRKON® se može primeniti tretiranjem semena, krtola, lukovica i reznica i tako primenjen povećava energiju klijanja i olakšava rast (naročito kod semena koja teže klijaju) i stimuliše razvoj korena.

Primena CIRKONA® u jesen u ozimim zitaricama nakon nicanja, samostalno ili sa fungicidnim tretmanom, poboljšava bokorenje, smanjuje napad bolesti i insekata i podiže imunitet biljaka čime se obezbedjuje bolje prezimljavanje.

NAPOMENE ZA PRIMENU
CIRKON® se primenjuje za tretiranje svih ratarskih i industrijskih biljaka, krompira, povrtarskih biljaka, voća, cveća, ukrasnog i lekovitog bilja, na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru ( u skladu sa upustvom )
CIRKON® se primenjuje u veoma malim količinama od 40ml/ha kod ratarskih useva i povrća do 125ml/ha kod voćnih vrsta (u jednom tretiranju) i najbolje ga je primeniti više puta u toku vegetacije u manjim količinama ! Preparat nebi trebalo višestruko predozirati ( ukoliko se primeni do 2 puta veća doza to nema uticaja na biljku) Ukoliko se preparat predozira tako da se primeni nekoliko puta veća doza neće doći do propadanja biljaka več dolzi do privremenog zastoja u rastu ali biljka to prevazilazi i u vegetaciji nadoknadi taj zastoj !
CIRKON® se primenjuje i zalivanjem ( kroz sistem za navodnjavanje) i folijarno ! Fotostabilan je i ne raspada se na jakom svetlu – čak je delovanje na jakom svetlu bolje !
Preparat se može primeniti samostalno ili u smeši zajedno sa pesticidima i folijarnom prihranom - klasičnim, aminokiselinskim i dr. đubrivima. Kada se koristi u smeši, prskalica se do pola napuni vodom, zatim se dodaju pesticidi i đubriva, rastvor se dobro izmeša a zatim doda ostatak vode i potrebna količina preparata CIRKON® - prema uputstvu.
Kada se primeni sa pesticidima, obrazuje se takozvani zaštitno-stimulativni kompleks koji poboljšava efikasnost pesticida, a smanjuje fitotoksično delovanje na usev, pa se može primeniti minimalna doza pesticida, a takođe smanjenjem napada štetočina i patogena smanjije se i broj tretiranja insekticidima i fungicidima !
CIRKON® je u potpunosti ekološki preparat i ne toksičani za ljude, životinje, korisne insekte i ribe i ne ostavlja nikakve rezidue.

Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam