Opis
Parafinsko ulje je uljasta, viskozna neutralna tečnost, bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Parafinsko ulje ili vazelin, dobija se od čvrstog parafinskog voska, od koga se takođe dobijaju i čvrsti parafin i cerezin. U prehrambenoj industriji, pa tako i u enologiji, uz pomoć parafinskog ulja se sprečava oksidacija vina koje se čuva u metalnim, plastičnim, staklenim ili betonskim cisternama. Ne preporučuje se upotreba sa ovom namenom za vina koja se neguju u drvenim buradima. Zaštita od oksidacije se zasniva na činjenici da je ulje lakše od vina, zbog čega ono pliva na površini, pa kad je taj sloj visine od 1-3cm, kiseonik iz vazduha nema kontakt sa vinom. Po sastavu, parafinsko ulje čine alifatični zasićeni ugljovodonici sa 5-15 C atoma u molekuli.
Prehrambena industrija i vinarstvo.
Za zaptivanje svih vrsta posuda od nerđajućeg čelika, za podmazivanje ležajeva, kod zatvaranja boca, za podmazivanje čepilica, čepova i muljača.
Preporučena doza:
Sipati dok se ne stvori sloj ulja. U proizvodnji sokova, ulje se mora sipati dok je sok još uvek na 80 ° C. Za posudu od 50L, koristite oko 200 ml ulja.
* Slike su informativnog karaktera.
Agrocentar Volođa nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača.
Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.