Na stanju
Pakovanje *
Cena 1,800.00 RSD / KOM
Opis
Namenjen je za bela vina, ističe svežinu karakterističnu za vina od belog grožđa. On takođe ima osobinu da zadržava arome duže u vinu nego standardni kvasci. Kada fermentira na nižim temperaturama (npr ispod 16°C) i uz pravilnu upotrebu hrane za kvasce V 1116 (K1) je jedan od većih proizvođača cvetnih estara (isoamyl acetate, hexyl acetate i phenyl ethyl acetate). Ovi estri daju sveže cvetne arome sortama velike rodnosti koje se odlikuju neutralnim aromama. Među velikim proizvođačima estera V 1116 je među najotpornijim na teške uslove fermentacije kao što su izbistrenost, niska temperatura i nizak nivo masnih kiselina pa se preporučuje za proizvodnju ‘’ajsvajna’’ (engl: icewine), ledenog vina, posebno kasne berbe koja se obavlja u zimskim uslovima. Može se upotrebiti za roze ili neko rasprostranjeno stono crveno vino. Nije kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.