Proizvodi

close
sort proizvodi

SUMPOVIN 1/1

Šifra artikla: 5270
SUMPOVIN 1/1
Agrocentar Volođa

SUMPOVIN 1/1

Šifra artikla: 5270

Kategorija: ALKOHOLMETRI I ENOLOŠKI PROGRAM

Na stanju

Stanje: 1 KOM




Pakovanje *

Cena 360.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Namenjen je za sumporisanje mošta (zdravo grožđe 100 ml, pretežno zdravo grožđe 150 ml, pretežno nezdravo grožđe 250 ml na 100 l mošta) i vina ( u zavisnosti od količine preostalog sumpora vrši se povećanje količine slobodnog sumpora u vinu. Za povećanje 10 mg sumpora dodaje se 20 ml sumpovina, za povećanje od 15 mg dodaje se 30 ml sumpovina. Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora.

PRIMENA:
mokro konzerviranje drvenih bačvi ( cilj: sprečavanje razvoja mikroorganizama koji mogu štetno delovati na kvalitet vina i bačve, količina 1:100, po ispuštanju rastvora bačva se ne ispira),
sterilizacija staklenih, Inox, pvc posuda kao i cevi u domaćinstvu i industriji (princip kao sa bačvama),
konzerviranje voća i povrća ( sterilizacija tegli i flaša: 2% rastvorom sumporaste kiseline= 1 litra sumpovina+ 1,5 litra vode. Konzerviranje voća i povrća: na 10 l pripremljenog rastvora za konzerviranje dodati 10ml sumpovina, dobro promešati i dodavati u sterilizovane tegle i flaše sa voćem/povrćem. Količina zavisi od zdravstvenog stanja voća/povrća. U ohlađeni kompot, džem, ajvar...dodajemo rastvor od 10 ml sumpovina na 10 kg/l i mešamo pri čemu zimnica ostaje zaštićena od kvarenja, zadržava prirodnu boju, čvrstoću i ukus)

Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam