Proizvodi

close
sort proizvodi

DRACENA - JUKA - AUKUBA U SAKSIJI

Šifra artikla: 8583
DRACENA - JUKA - AUKUBA U SAKSIJI
Novo Samo za lično preuzimanje
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa

DRACENA - JUKA - AUKUBA U SAKSIJI

Šifra artikla: 8583

Kategorija: CVEĆE U SAKSIJI

Nije na stanju!



Cena 1,650.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Dracena  

Lisno dekorativna sobna biljka - veoma dekorativno izgleda kad raste kao drvce. Otporna je, odgovara joj sobna temperatura, ali da ne bude blizu radijatora. Traži da se orošava, ne voli previše vode (između zalivanja ostaviti da se zemlja prosuši). Prihranjivati od proleća do jeseni, dva do tri puta mesečno. Leti može da se iznese napolje, ali da ne bude na direktnom suncu i na vetru.

Juka 

Uzgoj juke u stanu ili kući je prava stvar ukoliko želite da učinite neku sobu ili radni prostor veoma atraktivnim. Juka u saksiji poznatija kao drvo života će doprineti osećaju divljine, mada, neki sobni primerci mogu biti i prilično mali.

Postoji više od 20 vrsta biljaka juka. Njihova boja može biti od zelene do plave, sa krem, žutim i belim varijanatama, u zavisnosti od sorte.

Kada je jednom zasadite na sunčanom mestu sa malo hlada, nega drveta života je vrlo laka. Za uspešan uzgoj drveta života u sobi, pokušajte da je smestite negde gde će imati svetla, ali neće biti na direktnom suncu, da bi lišće imalo što lepšu boju.Drvo života u saksiji možete uzgajati i na sunčanom mestu, ali će onda uglavnom imati braon ili bele tragove na listovima.

Drvo života uslovi za gajenje

Svetlost: sunčeva svetlost, bez filtera.Drvo života dobro uspeva na suncu, pa su zapadni prozori, idealni za nju.

Zalivanje: drvo života je izuzetno osetljivo na preterano zalivanje. Redovno je zalivajte u proleće i leto, kada raste, ali joj obezbedite drenažu i uverite se da se zemlja osušila između dva zalivanja.Tokom zime za održavanje drveta života dovoljno je samo povremeno zalivanje.Zalivajte juku kad je zemlja potpuno suva i nikad ne dozvolite da joj tanjirić bude pun vode.

Temperatura: može biti promenjiva.Drvo života juka se može prilagoditi i na pustinju, u kojoj temperatura može biti preko 32 stepena danju, a noću se spustiti ispod nule.

Zemlja: rastresita zemlja, koja se lako cedi.

Đubrenje: dok raste, juka se može đubriti tečnim đubrivom.

Aukuba

Aukuba je zimzeleni žbun sa kožastim, zelenim listovima koji su prošarani žutim tačkama, izgledaju kao isprskani bojom. Raste u visinu do 2m.

Uslovi gajenja: Ovo je vrsta senke i polusenke. Lepo uspeva ispod drveća u hladovini. Takođe se može saditi i ispod borova jer voli kiselo zemljište. Dobro podnosi gradske uslove. Što se tiče zemljišta, nije posebno izbirljiva vrsta. Najbolje uspeva na umereno vlažnom, kiselom i dreniranom tlu.
Period cvetanja: Cveta krajem proleća, neupadljivim belim cvetovima koji su praćeni crvenim bobicama. Bobice se zadržavaju na granama i tokom zime. Aucuba ima muške i ženske cvetove na različitim jedinkama, tako da blodove daje samo ženka biljka ako dođe do oprašivanja.
Upotreba: Pogodna je vrsta za bašte u senci. Lepo izgleda i samostalno i u grupama. Može se gajiti i u saksijama, za terase.
Maksimalna visina rasta: 1,5 – 2m
Maksimalna širina krošnje: 0,8 – 1,2m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -23°C.

* Slike su informativnog karaktera.

Po preuzimanju robe, sadnica, Agrocentar Volođa nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posle preuzimanja. Ne možemo uticati na održavanje i negu, samim tim i na dalji rast i razvitak biljaka.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.



Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

 • Template keyboard_arrow_right
 • placeholder

 • prod check
  check
 • akcija - 0 % Template
  RSD RSD

  Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

  Prihvatam