Proizvodi

close
sort proizvodi

UKRASNA TRAVA RED BARON IMPERATUM

Šifra artikla: 8860
UKRASNA TRAVA RED BARON IMPERATUM
Agrocentar Volođa

UKRASNA TRAVA RED BARON IMPERATUM

Šifra artikla: 8860

Kategorija: CVEĆE U SAKSIJI

Nije na stanju!



Cena 230.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Crvena trava Imperata je vrlo upečatljiva ukrasna trava koja poraste oko 50 cm u visinu. Voli osunčane položaje mada vrlo uspošeno podnosi i senovita mesta. Ova vatrena lepotica atraktivnih listova menja boju u toku godine i daje finu dinamiku svojim koloritom. Listovi su izduženi i na vrhu zašiljeni. S proleća su listovi crvene trave zeleni dok prema letu i jeseni vrhovi postaju vatreno crveni i vrlo upečatljivi. Imperata cylindrica je vrlo zahvalna vrsta za gajenje jer toleriše širok spektar uslova spoljašnje sredine. Nema specijalnih zahteva prema zemljištu i izuzetno je otporna na sušne periode u toku leta. Kada nastupi hladniji deo godine nadzemni deo crvene trave se osuši i tako prezimljava dok se s proleća brzo obnavlja. Crvenu travu možem često videti u urbanim vrtovima jer je vrlo otporna na gradska uslove, kao i na bolesti i štetočine. Jako je efektna kao samostalna vrsta i kako se odlikuje invazivnim rastom preporuka je da joj se ograniči prostor za razvoj. Zahvaljujući svojim dinamično obojenim listovima crvenu travu je interesantno kombinovati sa vrstama koje su plavih i zelenih boja. Posebnu draž daju kada su zasađene pored malih vodenih površina dok su lepe i kao gajene u saksijama.

* Slike su informativnog karaktera.

Agrocentar Volođa nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača.

Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.



Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam