Proizvodi

close
sort proizvodi

VAROGUARD 1L

Šifra artikla: 6030
VAROGUARD 1L
Agrocentar Volođa

VAROGUARD 1L

Šifra artikla: 6030

Kategorija: PČELARSTVO

Nije na stanju!


  • Pakovanje: 1 L


Cena 980.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Suplement u ishrani pčela sa ekstrahovanim prirodnim kiselinama iz hmelja i dodatkom etarskih ulja biljaka.

VAROGUARD je potpuno prirodan suplement i u svom sastavu ne sadrži pesticide i teške metale.

VAROGUARD se sastoji iz ekstrahovanih kiselina iz hmelja kao aktivne supstance, eteričnog ulja matičnjaka, eteričnog ulja eukaliptusa, koja takođe imaju odbijajuće dejstvo na varou i invertovanog šecernog sirupa, tako da zbog potpuno prirodnog sastava moguće ga je koristiti tokom cele godine i u periodima kada je najbitnije da se omogući pravilan i brzi razvoj pčelinjeg društva bez ometanja varoe.

KADA PRIMENITI VAROGUARD?

VAROGUARD se dozira jednom u količini od 100ml po košnici, sipanjem u hranilicu. VAROGUARD se sipa bez mešanja sa drugim sirupom, te se prilikom dodavanja tog dana dodaje samo on.

Pošto je nosač aktivnih supstanci invertovani šećerni sirup, pčele tu malu količinu sirupa vrlo brzo popiju, a zbog svog socijalnog ponašanja podele hrane svaka pčela u košnici dobije određenu količinu aktivne supstance.

Kad aktivne supstance jednom uđu u limfu pčele zadržavaju se dugo. Aktivne supstance po pčelu nemaju nikakvo loše dejstvo, ali deluje na varou koja se nalazi na pčeli, tako da varoa uzimanjm i najmanje količine aktivne supstance iz pčelinje limfe pada sa pčele.

Tretiranje VAROGUARD-om izvršeno je na oko 1000 košnica u jesenjem i prolećnom periodu, bez bilo kakvih nuspojava, po same pčele, maticu i razvoj društva. Ispitivanje je vršeno na pčelinjacima mnogih naših stručnih pčelara među kojima su Janoš Balint iz Zrenjanina, Savo Tadić iz Stanišića, profesor pčelarstva visoke poljoprivredne škole Saša Milosavljević iz Prokuplja, Miloš Banković iz Svrljiga, Jovan Zec iz Leskovca, i drugi.

Glavna odlika VAROGUARD-a je njegovo produženo dejstvo. Istraživanjem i testiranjem smo utvrdili aktivno opadanje varoe duže od 21 dana od dana doziranja, te je na ovaj način pokriven ciklus izleganja pčela.

Pored letnjeg testiranja protiv varoe, uradili smo i ispitivanje na zimsko tretiranje protiv varoe. U novembru 2019. god smo napravili pogače težine 500 gr sa istom koncetracijom aktivnih supstanci koje se nalaze u VAROGUARD-u.

Pogače su dodavane u periodu kada se vrši tretman oksalnom kiselinom. Odmah po dodavanju pogače varoa koja je preostala na pčeli i koja se razmnožila u kasnu jesen takođe je počela da opada u znatnom broju, i to dužem vremenskom periodu.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam