Proizvodi

close
sort proizvodi

LUKOVICE GLOXINIE

Šifra artikla: 4017
LUKOVICE GLOXINIE
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa
Agrocentar Volođa

LUKOVICE GLOXINIE

Šifra artikla: 4017

Kategorija: SEMENSKA ROBA

Nije na stanju!




Cena 280.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Trajna zeljasta biljka. Stabljika je kratka, biljka naraste 20-40 cm u visinu. Koren je lukovičast zadebljan. Listovi su nasuprotni, baršunasto dlakavi, ovalni, dugi 7,5-10 cm, tamnozeleni, tupo nazubljenih rubova, nalaze se na dužoj peteljci. Cvet im je u obliku grozdova. Razmnožavaju se semenom, krtolama i pomoću lisne reznice. Gloksinija može imati pojedinačne i duple cvetove, u različitim nijansama boja od čisto bele do ružičaste, crvene, lavande i tamno ljubičaste boje. Gaje se uglavnom kao saksijsko cveće. Zahteva dosta svetlosti. 


SADNJA: Raste iz lukovice koja se u februaru ili martu sadi u tresetni kompost, tako da gornji deo bude u ravni sa površinom zemlje. Posadite tako što ćete u svaku saksiju (prečnika od 12-15cm) staviti po jednu biljku (jedan rizom) i dobro je zaliti, ali ubuduće nemojte preterivati sa vodom dok rizom ne počne da raste. 

VREME CVETANJA: maj - avgust

Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam