Proizvodi

close
sort proizvodi

SADNICE JORGOVANA

Šifra artikla: 6483
SADNICE JORGOVANA
Agrocentar Volođa

SADNICE JORGOVANA

Šifra artikla: 6483

Kategorija: SEMENSKA ROBA

Nije na stanju!




Cena 720.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Jorgovan se kod nas tradicionalno uzgaja u vrtovima i parkovima kao ukrasni grm, sa zanosno mirisnim cvetovima. Pripada porodici maslina. Ima vise hibrida i kultivara ove biljke. Sadi se pojedinačno ili po više primeraka u grupama, kao i sa drugim ukrasnim grmljem. Voli osunčane ili polusenovite pozicije i hranljivo, dobro propusno tlo blago alkalne sredine. Najpoznatija vrsta jorgovana koja se kod nas gaji je Syringa vulgaris i moze da naraste 4-7 m. Listovi su tamnozeleni, ovalni ili srcoliki. Cveta od aprila do maja. Jorgovan cveta na starom drvetu i daje više cvetova ako se ne oreže.  

Neorezani jorgovani po pravilu cvetaju svake godine. Ako im je potrebno orezivanje, najbolje ga je obaviti posle cvetanja, pre nego što se formiraju cvetni pupoljci za sledeću godinu. Precvetale cvetove treba redovno uklanjati da bi se sprečilo stvaranje semena. Jorgovan je otporna biljka koja zahteva malo nege. Može se koristiti i za živu ogradu. Sadi se u proleće ili jesen na razmaku od 1,5-4,5 m u zavisnosti od vrste. Kasni mrazevi na proleće mogu da unište cvetne pupoljke, zato je bolje saditi ga na nižim nadmorskim visinama, u umerenoj klimatskoj zoni.  
Kupujete sadnice zasadjenu u saksiji koje su prezimele napolju. Saljem bez saksije i zasticenim korenom. Sadnice su visine oko 50 cm.  

* Slike su informativnog karaktera.

Po preuzimanju robe, sadnica, Agrocentar Volođa nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posle preuzimanja. Ne možemo uticati na održavanje i negu, samim tim i na dalji rast i razvitak biljaka.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.


Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam