Proizvodi

close
sort proizvodi

SEME FACELIJE 400G

Šifra artikla: 7273
SEME FACELIJE 400G
Agrocentar Volođa

SEME FACELIJE 400G

Šifra artikla: 7273

Kategorija: SEMENSKA ROBA

Nije na stanju!




Pakovanje *

Cena 600.00 RSD / KOM

favorite
print

Opis

Facelija je medonosna biljka, koja ima velike količine nektara, koliko mi je poznato ne postoji bolja biljka za pčele od facelije kao medonosna biljka. Facelija se svake godine samorasejava i brzo raste. Kada je jednom posejete imaćete je svake naredne godine, baš kao korov se širi. Veoma je ekspanzivna ali se lako drži pod kontrolom. seje se od polovine februara a najkasnije krajem aprila. Dovoljno je seme ravnomerno posejati na pripremljenoj zemlji i prekriti ga sa malo zemlje. Kasnije ona sama radi svoj posao. Takođe biljka je veoma dekorativna i mirišljava. Mada je pčelari najviše koriste. Sa oko 6000 semenki možete posejati jako puno facelije za potrebu velikog broja pčela.


Setva facelije

Ona se obavlja u drugoj polovini marta. Za proizvodnju krme setva se obavlja žitnim sejalicama na međuredno rastojanje od 25 cm ili 12,5 cm. Dubina setve treba da bude 2-3 cm. Količina semena je 5-10 kg/ha. Jedna od specifičnih osobina facelije jeste da je klijanje semena inhibirano sunčevim svetlom zbog čega ono NE sme ostati na površini.

Setva facelije za pašu pčela je svakih 15-20 dana. Na ovaj način obezbeđuje se kontinuitet paše u celom vegetacionom period paše ove biljke produžiti tokom celog leta, odnosno od maja do septembra.

Na ovaj način obezbeđuje se kontinuitet paše u celom vegetacionom periodu. obavlja se do polovine jula meseca u vremenskim razmacima.

Sastav: 

Phacelia MIX

80% Phacelia Stala

20% Phacelia Natra

Vratite se na vrh strane
close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • Template keyboard_arrow_right
  • placeholder

  • prod check
    check
  • akcija - 0 % Template
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam