Opis
Jedna od prednosti mravlje kiseline (HCOOH) je ta što je ona redovni sastojak meda. Samim tim, njena primena u pčelarstvu nije štetna ni po pčele, a ni po ljude. Jedna od mana je ta što zahteva rigorozan temperaturni režim. Temperatura mora da bude od 12 do 25 stepeni C. Najoptimalnija temperatura za primenu mravlje kiseline je 18-19 stepeni C.
Postoje dva načina tretiranja:
1. Kratkotrajni tretman:
Koristi se 65% mravlje kiseline i to 2ml po ulici, pri čemu se kiselina postavlja odozgo na satonoše. Ako se mravlja kiselina postavlja na podnjaču, može se koristiti 86% HCOOP i to do 40ml po društvu, pri čemu je kiselina natopljena na sunđer. Podnjača obavezno mora imati mrežu (antivarozna).
2. Dugotrajni tretman: Može se primeniti na dva načina:
- Korišćenjem jednostavnih isparivača (Kramer ploče)
- korišćenjem razređenje mravlje kiseline u koncentraciji od 15% u 3l vode (svakih 7 dana primeniti 0.75l rastvora).
* Slike su informativnog karaktera.
Agrocentar Volođa nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača.
Za više fotografija i detaljnih informacija možete nas kontaktirati na 069/631-789.